De avonturen van Beau

Goede morgen allemaal,
Na een hele lange reis mag ik me nu eindelijk voorstellen.
Ik ben Beau je spreekt het uit als BO waarom dat Sheila het zo geschreven heeft weet ik ook niet, ik zou het gewoon BO schrijven is veel makkelijker. Na een paar maanden bij een andere gezin gewoond te hebben die veel kinderen hadden zoals ik, kreeg ik eindelijk te horen dat ik ging verhuizen naar mijn definitieve plekje. Ik was erg benieuwd naar dat plekje, maar die mevrouw waar ik eerst woonde kon me alleen vertellen dat het een hele lange reis erna toe was. Toen heb ik mijn koffertje klaar gemaakt en heb daar schoentjes ingedaan en een pyjama van Bumba. Toen ik alles klaar had gaf ik mevr. nog een dikke knuffel en ze bracht me naar een groot gebouw, daar zag ik allemaal rare dingen die in de lucht vliegen wat waren ze groot en wat maakte ze een hoop lawaai. Toen ik mijn kaartje afgegeven had mocht ik op een stoel gaan zitten dicht bij het raam zodat ik alles goed kon zien. Ik hoorde een stem zeggen; wil iedereen gaan zitten en zijn riem vast maken we gaan zo vertrekken. Ik vond het heel spannend. Toen maakte dat ding een hoop lawaai en gingen we een stukje rijden en omhoog de lucht in. Ik keek door het raampje en zag alleen maar grote watjes. Weet jij waar ik in zit?? Na een paar uurtjes gingen we weer omlaag en mochten we toen dat rare ding stilstond uitstappen. Wat was het warm zeg buiten pff. Toen moest ik nog even met de zo’n ding wat heel snel gaat is geel en lang en gaat heel hard en daar kunnen heel veel mensen in. Weet jij ook hoe dit heet? Toen dat ding stopte moest ik met een vriendelijke mevrouw mee die zou me naar met nog meer spulletjes naar Sheila toe brengen. Ik kon niet wachten om haar te zien. Eindelijk we waren er. De mevr. belde aan en er stond een heel klein meisje bij Sheila, die heel verbaasd keek en vroeg mama wat is dat? Sheila zij dat is Beau.
En wat komt Beau doen vroeg dat kleine meisje, Sheila antwoordde die komt bij ons wonen in de opvang.
Het kleine meisje knuffelde me en Sheila tilde me naar binnen. Ik kroop bij haar op schoot want ik vond het nog een beetje eng. Ze stelde me voor aan het kleine meisje. Beau dit is Lisa, Lisa dit is Beau. We knuffelde elkaar. Sheila begon te vertellen over de opvang en de kindjes in de opvang, ze liet me leuke foto’s zien van de kindjes. Ik ben erg benieuwd wanneer ik de kindjes ga ontmoeten want ik wil heel graag met ze spelen. Ook liet ze me zien waar ik mocht slapen. Dat was een hoog bed dat vond ik wel stoer want ja ik ben een grote stoeren jongen. Even later kwam er nog een kindje naar beneden dat was een veel groter kindje dan Lisa dat vond ik een beetje eng. Ook hij vroeg wie ik was en ook stelde Sheila hem voor aan me.
Beau dit is Robin en Robin dit is Beau. Ik vroeg aan Robin, Robin had een Psv shirt aan dat vond ik wel heel cool ik had ook mijn voetbalshirt aan. Ik vroeg aan hem of hij ook kon voetballen. Ja zij Robin wil je het zien? JAAAA antwoordde ik en we gingen naar buiten samen met Sheila en Lisa. Toen we een paar potjes gevoetbald hadden kwam Gerard thuis van het werk ook hij stelde zich voor aan me, ik ben Gerard zij hij ik zij ik ben Beau en ik kon bij jullie wonen in de opvang. Fijn dat je er bent Beau. Hij begon te vertellen over zijn werk dat hij ICT en onderhoudsmonteur was en dat hij mede eigenaar is van de Olifantjes. Ik voelde me al echt thuis. Na eventjes gepraat te hebben gingen we eten, we aten iets wat ik heel lekker vind FRIETJEESSSSS vind jij dat ook lekker? Ik was wel heel moe van de lange reis, dat ik na het eten lekker in bad ben geweest en toen lekker naar bedje ben gegaan. Slaap lekker allemaal…. tot snel.

Hoe ziet een dag er bij De Olifantjes uit!!
Vandaag was het dan zover ik mocht mee ook mee in de opvang spelen. ’s morgens kwamen de kindjes nog heel vroeg, ik lag nog lekker in mijn bedje te slapen. Toen de mama’s en papa’s eenmaal weg waren kwam Sheila mij wakker maken met de kindjes. Wat een drukte op de vroege morgen… haha en wat kunnen meisjes kwebbelen. Wat doen jullie ’s morgens als jullie opstaan? Ik probeer mezelf aan te kleden, en daarna ga ik een boterhammetje eten en een bekertje melk drinken. Toen gingen we onze jasjes aandoen en gingen we de kinderen naar school brengen in een grote auto. Ik mocht ook in een kinderstoeltje zitten en ging naar een lief meisje zitten. We zongen allemaal leuke liedjes als beren botje, en ze kunnen zeggen wat ze willen, en toen begonnen de kindjes allemaal gekke geluiden te maken en te bewegen. Ik moest er om lachen. Weet jij wat ze aan het doen waren? Ze deden allemaal dieren geluiden na. Zoals de Olifant die heeft de dikste billen van het hele land. Toen we terug kwamen van de kinderen naar school te brengen gingen we het hebben over het thema van de maand en dat thema was: Alles over mij. Ik mocht vertellen wie ik was en wat ik allemaal leuk vond. En dat vonden de kindjes allemaal heel leuk daarna wilde ik natuurlijk weten wat de kindjes leuk vonden. De ene vond poppen leuk de andere speelde graag met de klei. Ook vonden ze het leuk om te zingen en te dansen. Zoals maya de bij. Dan schudden ze met de billen. Wat kunnen ze goed dansen ik deed ook mee. Toen was het tijd voor een fruitje met wat water of ranja. Sheila had het allemaal door elkaar op een bordje gelegd en toen we het liedje over fruit hadden gezongen mochten we beginnen met het fruitje.
Zingen jullie mee: Kijk eens naar de appel, kijk eens naar de peer, kijk eens naar je banaantje er is nog veel meer, eet maar lekker op, want fruit is gezond, stop het niet in je oren, maar stop het in je mond.
Daarna zijn we even naar het speeltuintje gegaan en daar gingen we van de grote glijbaan, ik was wel een beetje bang want die ging heel hard. We waren allemaal moe van het spelen en het was ook weer tijd om de kinderen van school te halen. Samen hadden we ’s middags pannenkoeken gegeten met wat melk. Daarna gingen we even lekker slapen. Na het slapen gingen we nog even buiten spelen we mochten met water spelen dat vonden we heel leuk ik was ook een beetje nat geworden door al dat gespetter maar dat was niet erg. We gingen nog even naar binnen daar las Sheila een verhaaltje voor over een uiltje dat wilde leren vliegen. En we mochten bij elkaar de neus, oren en ogen enz aanwijzen dat vond ik heel grappig. Toen wamen de mama’s de kindjes weer halen ik gaf ze nog een dikke knuffel en een high five. Ik ging ook nog even wat eten en drinken en daarna even lekker in bad en mijn pyjamaatje aan en natuurlijk mijn tandjes poetsen. Sheila las nog een verhaaltje voor over Boris en de papegaai en toen viel ik al snel in slaap. Slaap lekker allemaal.
Dikke handkus Beau.