Kiki en Bo

Ik ben Kiki.
Ik heb ook een broertje Bo De Olifant.
Samen met mijn broertje woon ik bij Gastouderopvang De Olifantjes.

Wij beleven daar allemaal avonturen met de kinderen en mogen af en toe bij ze logeren.
Ik heb een hele mooie map waar in staat wat we elke maand kunnen doen. Voor alle leeftijden is er een hele duidelijke uitleg over wat de kinderen allemaal van mij kunnen leren. Ook staan er allemaal knutselwerkjes in en liedjes en titels van boekjes die bij het thema passen.

Ik wil heel graag gastouder Sheila helpen om de kindjes die een beetje verlegen zijn te stimuleren om toch lekker mee te doen. Meestal lukt dat heel goed, want de kinderen kunnen mij dan uitleggen wat ik fout doe of helpen met materialen pakken of laten zien wat er buiten allemaal te vinden is in het bos, of mij helpen met knippen en plakken als het mij niet goed lukt.

Ook help ik de kinderen iets moediger te worden. Of wat zelfstandiger, maar ook om voor mij te zorgen en om mij te delen met de andere kinderen. Het leukste vind ik samen uitvinden of ontdekken wat er in mijn knapzak zit en daar mee aan de gang gaan. Laatst zat er gehakt in en spaghettislierten en soepgroente voor Spinnensoep te maken. De kinderen mochten gehakt voelen en kneden dat voelde heel vreemd aan. We gingen er balletjes van draaien en stokjes erin prikken om spinnetjes te maken. Brr dat is eng. Maar achteraf was de spinnensoep wel heel lekker!